Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου
facebook


Kωνσταντίνος Παλαιολόγος

Βραβείο Εστίας Νέας Σμύρνης

Ο Κωνσταντίνος Δραγάσης Παλαιολόγος, ο τελευταίος Αυτοκράτορας, ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, δε χρειάζεται ιδιαίτερη εισαγωγή και παρουσίαση. Είναι ο θρύλος της φυλής, που τον φέρει στην ψυχή του από γεννησιμιού του κάθε ΄Ελληνας.

Περισσότερα...

Kωνσταντίνος ΠαλαιολόγοςΒαδίζοντας «Στα χνάρια των Φιλικών», μέσα από την «Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας», ο Νικόλας -και μαζί του ο αναγνώστης- γνωρίζει από κοντά τους μεγάλους πρωτεργάτες της Λευτεριάς μας από την παιδική τους ηλικία.

Περισσότερα...

Μιλώντας με τους ήρωες του 1821

NB1 Η Επανάσταση του 1821 ολοζώντανη, έτσι ώστε να γίνει βίωμα στην νέα γενιά -και όχι μόνο-, μέσα από την «Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας». Αναδεικνύονται τα άθλα των εθνικών μας ηρώων, που χάρη στον πρωταγωνιστή του βιβλίου, τον Νικόλα, γίνονται τόσοι οικείοι στον αναγνώστη, ώστε να του μείνουν αλησμόνητοι.
Το βιβλίο «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821», είναι το τρίτο της ιστορικής σειράς «Η Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας», μετά το «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» και το «Στα χνάρια των Φιλικών», με τα οποία η συγγραφέας κάνει την ιστορία προσιτή και αγαπητή σε όλους.

Περισσότερα...

Ιβάν και Πρίγκιπας


Το βιβλίο αυτό ανοίγει δύο «μέτωπα» με βαθιές πληγές της κοινωνίας μας: Από τη μια πλευρά αντικρούει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και από την άλλη υπενθυμίζει το χρέος όλων μας απέναντι στο περιβάλλον και στα πλάσματά του.

Περισσότερα...

Η μεγάλη αναμέτρηση


Στη «Μεγάλη αναμέτρηση», ο Ιβάν, μαζί πάντα με τον πιστό του Πρίγκιπα, μετά από τις δοκιμασίες που χρειάστηκε να ξεπεράσουν μέχρι να γίνουν αποδεκτοί στη νέα τους πατρίδα, βρίσκουν τελικά την αγάπη και την αποδοχή που δικαιούνται όλα τα πλάσματα του κόσμου.

Περισσότερα...

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ

agira