Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου

facebook
 


Απονομή βραβείων 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Λογοτεχνίας
                           «Σοφία Φίλντιση – Το δέντρο της Σοφίας»
               και Βιβλιοδρομιών 2018 «Βιβλιοδρομίες στο Μεταίχμιο»

Καλαμάτα, Σάββατο 12 Μαϊου 2018
Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Ώρα 7 το απόγευμα

01

Κυρίες και Κύριοι,

Θα ήθελα να συγχαρώ τη διοίκηση, τις συνεργάτιδες και τους συνεργάτες των εκπαιδευτηρίων Μπουγά για τη συμβολή τους στην εδραίωση και  διεύρυνση του θεσμού της φιλαναγνωσίας.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης σε όλα τα παιδιά, που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, ανεξάρτητα από το τυπικό αποτέλεσμα, γιατί σε ΟΛΑ αναλογεί το σημαντικότερο μετάλλιο, που ούτε θαμπώνει, ούτε ξεθωριάζει, ούτε αλλοιώνεται: Το Μετάλλιο της Συμμετοχής και της Προσπάθειας.  Και τους εύχομαι να έχουν πάντα τη δύναμη να αγωνίζονται  και να το διεκδικούν για τα όνειρα και τα ιδανικά τους.   

Και βέβαια στους γονείς, εύχομαι να χαίρεστε και να καμαρώνετε τα «αστέρια» σας, να τα δείτε να πραγματοποιούν όλα όσα εκείνα ονειρεύονται  και να έχετε τη δύναμη να είστε  στο πλάι τους αρωγοί ναι συμπαραστάτες, πάντα μέσα στα όρια που τα ίδια ορίζουν και έχουν ανάγκη. Γιατί καμιά φορά, εμείς οι μεγάλοι, από υπερβολική αγάπη ή από δική μας ανάγκη, ξεπερνούμε τα όρια, γινόμαστε πιεστικοί και χάνουμε την επικοινωνία.

Ας σεβαστούμε λοιπόν τα παιδιά μας, ας τα εμπιστευτούμε και με διακριτικότητα και αγάπη ας τους δίνουμε ό,τι από την εμπειρία και τη γνώση μας χρειάζονται και μας ζητούν.