Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου
facebook


Για το βιβλίο: « Η μεγάλη αναμέτρηση »

Ο ιστορικός και συγγραφέας, κ. Σαράντος Καργάκος :

… «Το βιβλίο σας είναι γεμάτο τρυφερότητα και απαλή αισθηματικότητα. Θα το έλεγα «μάθημα ανθρωπιάς». Δεν πρόκειται για ένα ξεχείλισμα συναισθηματισμού (ξέρετε να βάζετε σουρντίνα σ΄ αυτό), αλλά για ένα βιβλίο με θαυμάσια πλοκή, που κι΄ αν αυτή ακόμη ξεχαστεί, μένουν ατόφιοι στην ψυχή οι χαρακτήρες. ΄Εχετε δώσει πολλά δείγματα σπουδαίας γραφής. Με την «Μεγάλη αναμέτρηση» βρίσκεστε στις πιο ευτυχισμένες συγγραφικές στιγμές σας.» …


Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» :

Η Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου σέβεται το νεανικό αναγνωστικό κοινό και δεν του προσφέρει μόνο διασκέδαση. Στα βιβλία της περνάνε κοινωνικά μηνύματα που είναι πιο σημαντικά από κάθε γνώση. Η κατανόηση βασικών εννοιών και ηθικών εννοιών πρέπει να ενσταλάζονται από τα πρώτα εφηβικά βήματα. Η συγγραφέας και σ΄ αυτό το βιβλίο μένει προσηλωμένη στο δρόμο που έχει χαράξει.

Με τον πρώτο τίτλο της σειράς «Ιβάν και Πρίγκιπας» αναδεικνύει δύο θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Από την μία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και από την άλλη υπενθυμίζει το χρέος όλων μας για το περιβάλλον.
Σ΄ αυτό το ύφος είναι και η «Μεγάλη αναμέτρηση». Πρωταγωνιστές και πάλι ο Ιβάν και ο πανέξυπνος σκύλος Πρίγκιπας. Οι δύο αχώριστοι φίλοι ταξιδεύουν πίσω στον τόπο τους για να ξαναβρούν αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο Αλεξέϊ, όμως, και η Μάσα έχουν μπλέξει. ΄Εμποροι ναρκωτικών και λευκής σαρκός τους έχουν παγιδέψει. Ο Ιβάν με τον σκύλο του και τη βοήθεια του παππού και του κυρίου Γιώργου θα καταφέρουν να σώσουν τους φίλους τους. Η αληθινή φιλία και αφοσίωση είναι το μυστικό όπλο σ΄ αυτή τη μάχη. Γεμάτη συναισθήματα η αφήγηση. Η ανάγνωση κυλά ευχάριστα και η ιστορία εκπληρώνει τον σκοπό της».


Εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» :

«Με ήρωές της τον Ιβάν και τον Πρίγκιπα», που τους θυμόμαστε από το προηγούμενο ομώνυμο βιβλίο και με όπλα της τη δυνατή πλοκή και την ελκυστική γραφή που χαρακτηρίζουν τα έργα της, η συγγραφέας καταδεικνύει και αντιμάχεται και αυτή τη φορά δύο ακόμα κοινωνικές πληγές, τα ναρκωτικά και το εμπόριο ανθρώπων. ΄Ένα βιβλίο για τη δύναμη της φιλίας και της αφοσίωσης.»


Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» :

....«Η συγγραφέας δεν απευθύνεται στο κοινό των «μεγάλων» αλλά σε μεγάλα παιδιά και εφήβους. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζει την δεύτερη περιπέτεια του συμπαθεστάτου ήρωός της Ιβάν»….


Περιοδικό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ» :

… «Η Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου καταφέρνει να ισορροπεί επιδέξια σε μια κακοτράχαλη θεματογραφία και να πετυχαίνει τον σκοπό της, που είναι να ευαισθητοποιήσει τον αναγνώστη της χωρίς να τον τρομάξει ή να προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις, γνωρίζοντας και σεβόμενη απόλυτα την ευαισθησία της ηλικίας στην οποία απευθύνεται» …


Εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» :

«Ο Ιβάν, το νεαρό προσφυγόπουλο, μαζί με τον πιστό του φίλο, τον Πρίγκιπα, μετά τις δοκιμασίες που χρειάστηκε να ξεπεράσουν μέχρι να γίνουν  αποδεκτοί στη νέα
τους πατρίδα, βρίσκουν τελικά την αγάπη και την αποδοχή που δικαιούνται όλα τα πλάσματα του κόσμου. Ταξιδεύοντας όμως πίσω στον τόπο τους μαζί με τη συγκίνηση της αντάμωσης τους περιμένει και μια σκληρή πραγματικότητα που μετατρέπει το όνειρο σε εφιάλτη. Σε κάθε βήμα τους συναντούν την βαρβαρότητα και την οργανωμένη παρανομία, που έχουν ήδη «σφιχταγκαλιάσει» ακόμα και δικούς τους ανθρώπους. Και τότε μία νέα περιπέτεια ξεκινά.»


Περιοδικό  «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» :

«Με δυνατή πλοκή και ελκυστική γραφή η συγγραφέας καταδεικνύει και αντιμάχεται δύο κοινωνικές πληγές: Τα ναρκωτικά και το εμπόριο ανθρώπων. Ο Ιβάν και ο Πρίγκιπας, που τους θυμόμαστε από το προηγούμενο ομώνυμο βιβλίο της συγγραφέως, έχουν πια ριζώσει στη νέα πατρίδα, αλλά βασανίζονται από την νοσταλγία. Σαν από θαύμα, τους δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψουν στον τόπο τους και να συναντήσουν τους δικούς τους. Το ταξίδι της επιστροφής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φτάνοντας αποτελούν το υλικό της ιστορίας. ΄Ένα βιβλίο για τη δύναμη της φιλίας και της αφοσίωσης κατάλληλο για παιδιά.»


Εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» :

«Ο Ιβάν και ο Πρίγκιπας έχουν ριζώσει στη νέα πατρίδα, αλλά εξακολουθούν να βασανίζονται από τη νοσταλγία των αγαπημένων που έμειναν πίσω. Και τότε, σαν από θαύμα, τους δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψουν στον τόπο τους και να ξαναβρεθούν κοντά με τους δικούς τους. Το ταξίδι της επιστροφής δεν θα είναι, όμως, χωρίς προβλήματα… Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Ιβάν και Πρίγκιπας»